yogi bhajan


Yogi Bhajan, eller Harbhajan Singh Puri, föddes den 26 augusti 1929 i nuvarande Pakistan som då tillhörde Indien. Han utövade från tidiga år Kundaliniyoga, Tantrayoga och Gongmeditation under en mästare, Sant Hazara Singh. Yogi Bhajan blev själv mästare redan vid 16 års ålder. Under flera år reste han runt och besökte olika mästare i Himalaya. Ibland stannade han flera månader hos en mästare för att få lära sig ett enda yogapass eller en enda meditation. Som yogi utvecklade han siddhis, d v s förmågor som uppfattas som övernaturliga. Varje morgon innan soluppgången i fyra och ett halvt års tid skurade han golvet i sikhernas Gyllene Tempel i Amritsar, Indien. Det var ödmjukhet och denna osjälviska handlande som slutligen gav honom den andliga insikt han sökte.

Han arbetade en tid som tullofficer vid Palim International Airport. På flygplatsen passerade en dag 1968 en kanadensisk man som uttryckte sin besvikelse över att inte ha lyckats hitta en yogi till universitetet i Toronto. Yogi Bhajan berättade om sin bakgrund och fick omgående en inbjudan. På vägen dit blev Yogi Bhajan av med allt sitt bagage och när han kom fram möttes han av nyheten att mannen som erbjudit honom jobbet dött i en bilolycka. Han var ensam i väst, utan pengar, utan andra kläder än de han hade på sig och utan jobb. Efter en kort tid i Kanada fick han en inbjudan att komma till Los Angeles och undervisa en helgkurs där. Yogi Bhajan for dit och mötte den unga, sökande hippiegenerationen, många med drogproblem, och började undervisa öppet i Kundaliniyoga. Tidigare hade endast ett fåtal utvalda haft den möjligheten. Redan från början lär Yogi Bhajan ha sagt:
- Jag har kommit för att utbilda lärare, inte för att samla lärjungar.
Under många år reste han runt i världen och utbildade lärare i Kundaliniyoga, lärare som sedan utbildade nya lärare, o s v. Han grundade organisationen 3HO som står för Happy, Healthy, Holy Organisation. I nästan fyrtio år har Yogi Bhajan inspirerat många människor runt om i världen. Yogi Bhajan dog 2004.

CHANDRA*KY UNDER CORONAVIRUS TIDER
Chandra*KY kommer att hålla öppet så länge någon av lärarna vill hålla klasser.
Här kommer att finnas uppdaterad information till alla från kursansvariga. Skrolla ner!

För allas bästa och säkerhet och för att kunna hålla öppet förutsätter vi att du som kommer till lokalen är frisk och inte visar några symtom!

Jag är trygg i att vi alla är förnuftiga och ser framför mig ingenting annat än att vi tillsammans kan ta oss igenom detta med något positivt att ta med oss vidare!

Ta hand om dig! Tvätta händerna! Va gla'!

Med mycket kärlek och värme!
//Mella

KURSER PÅ CHANDRA*KY
FRIGÖRANDE DANS
Från 23:e april blir det dans viia onlinel för de som varit med och dansat tidigare. Torsdagar kl.18.00-19.00.
Om du vill vara med kontakta Anne Hargeson för mer information anmälan.

YINGYOGA söndag 26:e april kl.17.00 och YINGOCHYANGYOGA tisdag den 28:e april kl.17.00.


NYTT SWISHNUMMER!
Hej! Jag har fått ett nytt nummer till Swish för betalningar av kundaliniyogakurser och drop in!

Swisha till 123 400 62 92

Kram!!//Mella

OM PARKERING!
Tänk på att det kan ibland vara svårt att hitta parkeringsplatser intill centret. Om det saknas lediga parkeringsplatser runt centret finns det gott om platser vid Sängjätten, minst 20 st. Det är bara 2 minuters promenad från parkeringen vid Sängjätten till centret. Gå in Bryggargatan 17-35 därefter genom en liten park mellan husen och så kommer du ut på lilla parkeringen vid centret på Korgmakargatan.