yogi bhajan


Yogi Bhajan, eller Harbhajan Singh Puri, föddes den 26 augusti 1929 i nuvarande Pakistan som då tillhörde Indien. Han utövade från tidiga år Kundaliniyoga, Tantrayoga och Gongmeditation under en mästare, Sant Hazara Singh. Yogi Bhajan blev själv mästare redan vid 16 års ålder. Under flera år reste han runt och besökte olika mästare i Himalaya. Ibland stannade han flera månader hos en mästare för att få lära sig ett enda yogapass eller en enda meditation. Som yogi utvecklade han siddhis, d v s förmågor som uppfattas som övernaturliga. Varje morgon innan soluppgången i fyra och ett halvt års tid skurade han golvet i sikhernas Gyllene Tempel i Amritsar, Indien. Det var ödmjukhet och denna osjälviska handlande som slutligen gav honom den andliga insikt han sökte.

Han arbetade en tid som tullofficer vid Palim International Airport. På flygplatsen passerade en dag 1968 en kanadensisk man som uttryckte sin besvikelse över att inte ha lyckats hitta en yogi till universitetet i Toronto. Yogi Bhajan berättade om sin bakgrund och fick omgående en inbjudan. På vägen dit blev Yogi Bhajan av med allt sitt bagage och när han kom fram möttes han av nyheten att mannen som erbjudit honom jobbet dött i en bilolycka. Han var ensam i väst, utan pengar, utan andra kläder än de han hade på sig och utan jobb. Efter en kort tid i Kanada fick han en inbjudan att komma till Los Angeles och undervisa en helgkurs där. Yogi Bhajan for dit och mötte den unga, sökande hippiegenerationen, många med drogproblem, och började undervisa öppet i Kundaliniyoga. Tidigare hade endast ett fåtal utvalda haft den möjligheten. Redan från början lär Yogi Bhajan ha sagt:
- Jag har kommit för att utbilda lärare, inte för att samla lärjungar.
Under många år reste han runt i världen och utbildade lärare i Kundaliniyoga, lärare som sedan utbildade nya lärare, o s v. Han grundade organisationen 3HO som står för Happy, Healthy, Holy Organisation. I nästan fyrtio år har Yogi Bhajan inspirerat många människor runt om i världen. Yogi Bhajan dog 2004.

VÅRTERMINEN 2020
Vi väntar på våren och hoppas på lite vinter innan dess! Att fortsätta med eller kanske börja att ta hand om dig själv med kärlek och respekt för ditt tempel. Din fysiska kropp, ditt sinne och din själ! KundaliniYoga?
YinYoga? YinochyangYoga?, Frigörande dans i Mindfulness eller Vipassanameditation - Mindfulness Är du nyfiken!?
Frigörande dans har gratis prova på den första gången!

Titta på schemat för våren 2020.

Vill du veta mer ring gärna till 070-625 66 93, 070-524 05 57 eller till kursens ledare!

Varmt välkommen!

MAMMA FitCLUB på CHANDRA
Nu erbjuder jag Coreträning och funktionell träning för mammakroppen på CHANDRA!

Snart är det dags! Kursstart för Mama FitClub den 10 januari, coreträning för mammakroppen.

Jag guidar dig till hur du på ett lugnt och hållbart sätt får tillbaka din energi och styrka efter graviditeten.

Varje kurs är fyra tillfällen och kostar då 200 kr. Önskar du träna vid enstaka tillfällen kostar varje tillfälle 100kr.
Följ länken för anmälan: https://simplesignup-se/event/160725

HELGKURS - VINPASSANAMEDITATION
Helgretreat med Leela Sarti!

ATT VARA, ATT LEVA OCH ATT GÖRA - att leva med innerlighet, visdom och styrka i en tid av förändring.

Leela Sarti är verksam som insiktsmediationslärare och leder retreater internationellt. Hon tillhör nätverket av lärare knutna till meditationscenter som Spirit Rock och Insight Meditation Society i USA, Gaia House i England och 3juveler i Strockholm.

KONTAKT
Angående anmälan: Patrik 073-706 0005

Annat praktiskt: Anja 073-7759004, Liselotte 073-420 5224


NYTT SWISHNUMMER!
Hej! Jag har fått ett nytt nummer till Swish för betalningar av kundaliniyogakurser och drop in!

Swisha till 123 400 62 92

Kram!!//Mella

OM PARKERING!
Tänk på att det kan ibland vara svårt att hitta parkeringsplatser intill centret. Om det saknas lediga parkeringsplatser runt centret finns det gott om platser vid Sängjätten, minst 20 st. Det är bara 2 minuters promenad från parkeringen vid Sängjätten till centret. Gå in Bryggargatan 17-35 därefter genom en liten park mellan husen och så kommer du ut på lilla parkeringen vid centret på Korgmakargatan.