ishnaan


Ishnaan är en form av hydroterapi, en behandlingsform där man använder vatten för att stärka kroppen och öka välbefinnande. Den allra enklaste formen av hydroterapi är att duscha i kallt vatten. Det har enligt vetenskapliga undersökningar visat sig stärka inmmunförsvaret och öka blodcirkulationen i hela kroppen. I Kundaliniyoga rekommenderas att duscha kallt varje morgon innan man gör yoga. Det är en gammal yogisk tradition som anses stärka kroppen och psyket, ge energi och öka ens utstrålning. Ordet ish betyder sjukdom eller svaghet och ordet naan betyder existerar inte eller tar bort. Ishnaan betyder således det som tar bort sjukdomar och svagheter.
Före kallduschen masserar du in hela kroppen med en naturlig olja. Använd mandelolja som är bra för huden och nervsystemet. Om du är kvinna tar du på dig ett par shorts för att skydda höftbenen, nerverna på lårens insida och underlivet mot plötsliga temperaturförändringar. Sedan är det bara att ta mod till dig och gå in i duschen några sekunder medan du masserar kroppen. Gå in och ut ur duschen 4-5 gånger och stanna kvar under den kalla vattnet lite längre för varje gång. För kvinnor rekommenderas speciellt att massera brösten för att öka blodcirkulationen. Under menstruation och graviditet skall kvinnor inte duscha i kallt vatten. Det är inte heller bra att tvätta håret i kallt vatten. Kroppen blir snabbt varm igen efter duschen och man känner sig pigg och klar i huvudet. Dessutom blir huden väldigt mjuk och fin.
(Texten ur "Kundaliniyoga för hälsa, livskraft och självkännedom"
av Wiveca Hjalmarsson)CHANDRA*KY UNDER CORONAVIRUS TIDER
Chandra*KY kommer att hålla öppet så länge någon av lärarna vill hålla klasser.
Här kommer att finnas uppdaterad information till alla från kursansvariga. Skrolla ner!

För allas bästa och säkerhet och för att kunna hålla öppet förutsätter vi att du som kommer till lokalen är frisk och inte visar några symtom!

Jag är trygg i att vi alla är förnuftiga och ser framför mig ingenting annat än att vi tillsammans kan ta oss igenom detta med något positivt att ta med oss vidare!

Ta hand om dig! Tvätta händerna! Va gla'!

Med mycket kärlek och värme!
//Mella

KURSER PÅ CHANDRA*KY
FRIGÖRANDE DANS
Från 23:e april blir det dans viia onlinel för de som varit med och dansat tidigare. Torsdagar kl.18.00-19.00.
Om du vill vara med kontakta Anne Hargeson för mer information anmälan.

YINGYOGA söndag 26:e april kl.17.00 och YINGOCHYANGYOGA tisdag den 28:e april kl.17.00.


NYTT SWISHNUMMER!
Hej! Jag har fått ett nytt nummer till Swish för betalningar av kundaliniyogakurser och drop in!

Swisha till 123 400 62 92

Kram!!//Mella

OM PARKERING!
Tänk på att det kan ibland vara svårt att hitta parkeringsplatser intill centret. Om det saknas lediga parkeringsplatser runt centret finns det gott om platser vid Sängjätten, minst 20 st. Det är bara 2 minuters promenad från parkeringen vid Sängjätten till centret. Gå in Bryggargatan 17-35 därefter genom en liten park mellan husen och så kommer du ut på lilla parkeringen vid centret på Korgmakargatan.