ishnaan


Ishnaan är en form av hydroterapi, en behandlingsform där man använder vatten för att stärka kroppen och öka välbefinnande. Den allra enklaste formen av hydroterapi är att duscha i kallt vatten. Det har enligt vetenskapliga undersökningar visat sig stärka inmmunförsvaret och öka blodcirkulationen i hela kroppen. I Kundaliniyoga rekommenderas att duscha kallt varje morgon innan man gör yoga. Det är en gammal yogisk tradition som anses stärka kroppen och psyket, ge energi och öka ens utstrålning. Ordet ish betyder sjukdom eller svaghet och ordet naan betyder existerar inte eller tar bort. Ishnaan betyder således det som tar bort sjukdomar och svagheter.
Före kallduschen masserar du in hela kroppen med en naturlig olja. Använd mandelolja som är bra för huden och nervsystemet. Om du är kvinna tar du på dig ett par shorts för att skydda höftbenen, nerverna på lårens insida och underlivet mot plötsliga temperaturförändringar. Sedan är det bara att ta mod till dig och gå in i duschen några sekunder medan du masserar kroppen. Gå in och ut ur duschen 4-5 gånger och stanna kvar under den kalla vattnet lite längre för varje gång. För kvinnor rekommenderas speciellt att massera brösten för att öka blodcirkulationen. Under menstruation och graviditet skall kvinnor inte duscha i kallt vatten. Det är inte heller bra att tvätta håret i kallt vatten. Kroppen blir snabbt varm igen efter duschen och man känner sig pigg och klar i huvudet. Dessutom blir huden väldigt mjuk och fin.
(Texten ur "Kundaliniyoga för hälsa, livskraft och självkännedom"
av Wiveca Hjalmarsson)VÅRTERMINEN 2020
Vi väntar på våren och hoppas på lite vinter innan dess! Att fortsätta med eller kanske börja att ta hand om dig själv med kärlek och respekt för ditt tempel. Din fysiska kropp, ditt sinne och din själ! KundaliniYoga?
YinYoga? YinochyangYoga?, Frigörande dans i Mindfulness eller Vipassanameditation - Mindfulness Är du nyfiken!?
Frigörande dans har gratis prova på den första gången!

Titta på schemat för våren 2020.

Vill du veta mer ring gärna till 070-625 66 93, 070-524 05 57 eller till kursens ledare!

Varmt välkommen!

MAMMA FitCLUB på CHANDRA
Nu erbjuder jag Coreträning och funktionell träning för mammakroppen på CHANDRA!

Snart är det dags! Kursstart för Mama FitClub den 10 januari, coreträning för mammakroppen.

Jag guidar dig till hur du på ett lugnt och hållbart sätt får tillbaka din energi och styrka efter graviditeten.

Varje kurs är fyra tillfällen och kostar då 200 kr. Önskar du träna vid enstaka tillfällen kostar varje tillfälle 100kr.
Följ länken för anmälan: https://simplesignup-se/event/160725

HELGKURS - VINPASSANAMEDITATION
Helgretreat med Leela Sarti!

ATT VARA, ATT LEVA OCH ATT GÖRA - att leva med innerlighet, visdom och styrka i en tid av förändring.

Leela Sarti är verksam som insiktsmediationslärare och leder retreater internationellt. Hon tillhör nätverket av lärare knutna till meditationscenter som Spirit Rock och Insight Meditation Society i USA, Gaia House i England och 3juveler i Strockholm.

KONTAKT
Angående anmälan: Patrik 073-706 0005

Annat praktiskt: Anja 073-7759004, Liselotte 073-420 5224


NYTT SWISHNUMMER!
Hej! Jag har fått ett nytt nummer till Swish för betalningar av kundaliniyogakurser och drop in!

Swisha till 123 400 62 92

Kram!!//Mella

OM PARKERING!
Tänk på att det kan ibland vara svårt att hitta parkeringsplatser intill centret. Om det saknas lediga parkeringsplatser runt centret finns det gott om platser vid Sängjätten, minst 20 st. Det är bara 2 minuters promenad från parkeringen vid Sängjätten till centret. Gå in Bryggargatan 17-35 därefter genom en liten park mellan husen och så kommer du ut på lilla parkeringen vid centret på Korgmakargatan.